Klassisk interiör

Den skandinaviska hemligheten för god sömn stavas kontinentalsäng

Den skandinaviska hemligheten för god sömn stavas kontinentalsäng

Den skandinaviska hemligheten för god sömn stavas kontinentalsäng

Sömn är det enda som vi alla behöver men ofta kämpar för att få till. Några exempel på vanliga hinder är obehag, stress och helt enkelt fel typ av säng. Dessutom finns det även många andra faktorer som kan störa vår sömn. En sängtyp som har fått internationellt erkännande för sin överlägsna komfort är den som utgör en skandinavisk hemlighet för en god natts sömn: kontinentalsängen. Läs vidare för att utforska hur denna skandinaviska uppfinning kan vara hemligheten bakom kvalitetssömn!

En kontinentalsäng har fokus på komfort och lång livslängd

En kontinentalsäng är en lyxig typ av säng som kommer från Skandinavien och har utformats med fokus på komfort och lång livslängd. Den består av tre huvudkomponenter: en solid bas i form av en resårbotten, ett mellanlager i form av en resårmadrass och ovanpå dessa en bäddmadrass. Alla dessa olika komponenter bidrar till sängens totala komfort och stöd.

3 egenskaper som kännetecknar dessa sängar

Det som kännetecknar denna typ av säng är framför allt:

  • Utformningen. En av de främsta anledningarna till att dessa sängar är så populära är deras höga nivå av komfort. De är synnerligen bra på att erbjuda en god natts sömn tack vare sin unika konstruktion med tre olika lager.
  • Samspelet. De tre lagren – resårbotten, resårmadrassen och bäddmadrassen – samspelar på ett bra sätt. Resårbotten utgörs vanligtvis av en träram fylld med fjädrar eller helt enkelt massivt trä. Den ger ett robust stöd. Resårmadrassen som placeras ovanpå denna formar sig efter din kroppsform och fördelar vikten jämnt samt lindrar tryckpunkter. Bäddmadrassen ger den sista touchen av komfort och kan väljas efter dina individuella preferenser. Tillsammans arbetar dessa tre lager för att ge dig en säng som är stödjande, bekväm och främjar kvalitetssömn.
  • Anpassningen. Det finns inte en enskild kontinentalsäng som passar alla. Vi har alla unika sömnbehov och därför erbjuder många tillverkare av sängar olika alternativ för anpassning. Du kanske föredrar en fastare madrass som ger ett bra stöd åt ryggen. Eller så föredrar du en mjukare madrass som ger en behaglig känsla. Du kan helt enkelt anpassa din säng för att passa dina unika preferenser.