Klassisk interiör

Fototapeter kan göra barnrum mer inspirerande

Fototapeter kan göra barnrum mer inspirerande

Fototapeter kan göra barnrum mer inspirerande

Ett barnrum är inte bara en plats där barnet sover, utan det är även en plats för lek, lärande och fantasi. Ett av de enklaste och mest effektiva sätten att förvandla en helt vanlig barnkammare till en magisk värld är med hjälp av fototapeter. Men hur väljer man då den rätta tapeten för just sitt barn och dess rum? I denna artikel går vi igenom några av de mest populära motiven samt delar med oss av praktiska tips som kan vara till hjälp.

Populära motiv för inspirerande fototapeter till barnrum

När du vill ge dig ut på jakt efter inspirerande fototapeter till barnrum bör du hålla utkik efter följande populära motiv:

  • Sagoteman. Några exempel på sådana kan vara prinsessor och drakar eller riddare och pirater. Det finns många olika sagoteman som kan förvandla barnkammaren till en riktig fantasivärld.
  • Djur och natur. När det kommer till djur och natur är några populära motiv en djungel, en öken eller ett korallrev. Natursköna och djurinspirerade tapeter kan vara såväl utbildande för barnet som roliga.
  • Rymdtema. Planeter, stjärnor och galaxer kan göra barnrummet till en portal till universum. Detta tema kan stimulera nyfikenhet och väcka intresset för vetenskapen.
  • Transportmedel. Många barn älskar bilar, tåg, flygplan och andra transportmedel. Om detta är ett tema som intresserar ditt barn kan du med fördel titta på denna typ av fototapeter.

Andra faktorer att ta hänsyn till när du ska göra ditt val

Det finns även ytterligare ett antal olika faktorer som du bör ta hänsyn till när du gör ditt val. Några exempel på dessa är:

  • Färgval. Färgvalet bör inte bara matcha rummets övriga inredning utan även vara anpassat till barnets ålder och personlighet. Ljusa och glada färger kan vara stimulerande, medan mjuka och lugna färger kan vara mer avkopplande.
  • Material. I ett barnrum är det bra att välja ett material som är slitstarkt och lätt att rengöra. Vinyltapeter är ofta ett bra val då dessa är såväl hållbara som beständiga mot fläckar.
  • Säkerhet och hälsa. Försäkra dig gärna om att tapeten är fri från skadliga ämnen. Detta är särskilt viktigt om barnet är känsligt för allergener.