Klassisk interiör

Gardinkappor kan göra dina rum lite mer eleganta

Gardinkappor kan göra dina rum lite mer eleganta

Gardinkappor kan göra dina rum lite mer eleganta

Med hjälp av gardinkappor kan du enkelt göra ett rum lite stiligare och mer elegant. Dessa hängs nämligen på en stång ovanför fönstret och kan antingen användas helt allena. Eller så kan du välja att istället använda dem tillsammans med gardiner eller persienner. Valet är ditt och möjligheterna är många!

Men vad ska man då tänka på när man ska införskaffa sådana? Läs vidare så berättar vi svaret!

4 saker att tänka på när du ska shoppa nya gardinkappor

När du ger dig ut på nätet för att shoppa gardinkappor bör du framför allt tänka på detta:

  • Fönstrets storlek. Först och främst behöver du ta hänsyn till fönstret ifråga. Det finns nämligen gardinkappor i alla möjliga storlekar och utföranden. Därför behöver du först mäta ditt fönster för att försäkra dig om att storleken är den rätta.
  • Stilen i rummet. Därefter behöver du fundera på vilken stil du vill ha i rummet. Dessa produkter finns trots allt i många olika stilar, såväl mer moderna som mer traditionella sådana. Därför bör du välja en variant som passar det rum där den ska hänga.
  • Materialvalet. Du bör även ta hänsyn till det material som gardinkappan är tillverkad i. De kan nämligen vara tillverkade i något av många olika material. Några exempel på sådana är: polyester, silke och bomull. Fundera över hur materialvalet påverkar hållbarheten och hur lätt det är ett tvätta eller hålla rent vid behov.
  • Upphängningen. Sist men inte minst behöver du tänka på hur du ska hänga upp din nya gardinkappa. Ibland finns det hål i den som du trär stången igenom, medan du i andra fall ska trä den över själva stången. Försäkra dig också om att du har rätt typ av stång för gardinkappan du köper.

Ta hänsyn till ovan nämnda faktorer så kan du göra ett bra val

Genom att ta hänsyn till alla de faktorer som vi just har nämnt kommer du kunna göra ett bra val av gardinkappa. På så vis kan du säkerställa att du kommer bli väldigt nöjd med ditt inköp. Därigenom kan du förändra utseendet i rummet i den riktning du önskar!