Klassisk interiör

Köpa sminkspegel med belysning? Tips inför valet

Köpa sminkspegel med belysning? Tips inför valet

En sminkspegel med belysning kan göra stor skillnad för den som tycker om att sminka sig. Rätt ljus är A och O och dessa lysande sminkspeglar har sannerligen blivit populära. Den stora efterfrågan har gjort att det finns många tillverkare och därmed också väldigt mycket att välja bland. För den som planerar att köpa en sminkspegel med belysning finns flera saker som är bra att ha i åtanke och nedan följer några bra tips inför köpet.

Dyrare är ofta bättre

Det behöver förvisso inte alltid vara så, att det som kostar mer är bättre. Men i regel innebär ett högre pris bättre kvalitet så för den som vill ha en riktigt bra sminkspegel med belysning är det värt att spara ihop en extra slant och satsa på kvalitet, istället för att välja den billigaste. För den sakens skull behöver man givetvis inte köpa den allra dyraste som finns på marknaden – men däremot är det klokt att jämföra lite.

Några saker att kolla extra på är vilket material spegeln är gjort av samt vilken typ av belysning som finns på den. Den finns många billiga plastmodeller med mer eller mindre bra belysning – och en sådan kommer troligen inte hålla så länge och heller inte uppnå önskad effekt.

Utgå från ditt behov vid köp av sminkspegel med belysning

Ska man köpa en sminkspegel med belysning ska man givetvis också utgå från sina egna behov. Här finns för det första många olika storlekar att välja bland, samt en rad olika funktioner så som ställbart ljus och förstoringseffekt. Kanske har du sett en make up artist rekommendera en spegel i sina sociala medier men ha då i åtanke att denne är proffs på just smink.

Några saker att fundera på:

  • Hur ofta kommer den användas, dagligen eller vid enstaka tillfällen?
  • Hur avancerad behöver den vara?
  • Ska den fästas på väggen, vara portabel eller i ”fickstorlek”?

Den som sminkar sig dagligen och gillar att ta ut svängarna lite extra kan med fördel välja en lite dyrare modell med fler funktioner. Den som istället kommer använda sin sminkspegel med belysning mer sällan kanske kan välja en billigare. Allt har att göra med vilket behov man har, samt hut mycket pengar man kan tänka sig att lägga ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *